Голямо празнуване ще има утре пред селския казан в Коларово

Снимка: zemedelskizemi.com
Снимка: zemedelskizemi.com

Музика за душата, сочна селска скара, руйно вино и върла ракия. Това пиршество за тялото и духа очаква всеки, който реши да отбележи Трифон Зарезан в перлата на Подгорието – петричкото село Коларово.

Голямото празнуване започва в 11 часа на 1 февруари на поляната пред селския казан.

„Въпреки че утре е делник – уверяваме всички, че ще падне голямо празнуване”, обещават домакините от петричкото село.

Енорийският свещеник отец Павел Милушев ще отслужи водосвет за здраве и берекет.

„Лозарят Трифон“ и небесният му закрилник „Св. Трифон“ ще зарежат лозето и ще благословят масивите на берекет, а стопаните на здраве и благоденствие.

Разбира се, празникът няма да мине и без коронясване на най-добрия производител. След прецизна дегустация на гроздови елексири ще бъдат избрани „Цар на виното” и „Цар на ракията”.

Както си му е редът – празникът ще завърши с пийване, хапване и много веселие.

„Ще пеем и играем кой колкото и докогато може! А-а-а, да не кажете, че не сме ви предупредили – елате по-рано иначе няма да си намерите място”, предупреждават организаторите на най-хубавия февруарски празник от село Коларово.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини