Родни превозвачи готвят контраблокада на Кулата заради гърците

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Родните превозвачи готвят контраблокада на ГКПП-Кулата, в случай, че гръцките феремри затворят границата следващата седмица.

„Няма да чакаме нито ден, нито пък ще търсим диалог със земеделците. Затворят ли пункта, ние веднага ще организираме протест и ще спрем напълно движението и в двете посоки”, заяви Веселин Дангов, представител на Сдружението на българските транспортни работници.

До няколко дни организацията ще излезе със своя декларация относно бъдещите си действия.

„Вчера проведохме събрание, на което начертахме нашите действия в случай на блокада. Със сигурност ще има реципрочни действия от наша страна”, уточни Дангов.

Той изрази надежда, че гръцкото правителство няма да разреши земеделските машини да затворят напълно движението през Кулата. Студеното времето също не е особено подходящо за протестни действия.

„Надявам се българските власти да вземат мерки навреме и да не допуснат родните превозвачи отново да реализират огромни загуби заради стачката на гърците. Всичко е въпрос на дипломация”, допълни Веселин Дангов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини