Кирил Добрев: Хората в село Дъбница са пример за истинско обединение

Кирил Добрев: Хората в село Дъбница са пример за истинско обединение

"Тук, в Дъбница, хората са показали какво означава истинско обединение. Изумен съм какво нещо е вярата и как тя може да обедини хора от всички етноси, когато са решили да съградят нещо хубаво и за поколенията", това каза водачът на БСП-Обединена левица за Благоевград Кирил Добрев, след като бе поканен да разглежда новия параклис "Св. Архангел Михаил" над гърменското село Дъбница.

Изграждането на параклиса започва през 2020 г. с даренията и труда на християни и мюсюлмани от цялата околност. Три години по-късно той вече има иконостас, олтар, престол – всичко необходимо, за да се извършват в него богослужения, кръщения, венчавки. Пространството около храма също е облагородено с кътове за отдих, детска площадка, алеи, готов е и пътят до свещеното място.

След срещата с хората от с. Дъбница Добрев коментира, че остава да помисли как да се укрепи и ремонтира пътят до самия параклис. "Така повече хора ще стигнат до този храм и ще видят буквално това чудо, което са сътворили християни и мюсюлмани без помощта на политици и институции", коментира още водачът на листата на БСП-Обединена левица.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Sweet Dream
    Па съм язе, Магнитски. Само да спомена че по балкана много ме обичат то не Разлог, Якоруда и Белица а за Белица съм бог разбрах от моя приятел Г-н Ревански защото там са най послушни от всички, бедна ви е фантазията какво ще сътворя,с пари всичко се решава, кат нямате пари къде сте тръгнали.Айде сполайте и лека. Също така не,да не забравяме КТБ и Булгартабак.Пари има за всички.
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини