Над 35 млн. лева са инвестициите в община Кресна за тази година

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив
Кметът на Кресна Николай Георгиев и екипът му отчетоха рекордни инвестиции за местно развитие навръх деветдесетгодишния юбилей на общината. Само през тази година повече от тридесет и пет милиона лева са инвестирани и предстои да се вложат в подобряване на качеството на живот на местните жители.
 
През изтеклата година са инвестирани милиони левове в пътна инфраструктура и благоустройство на селищата. 60 000 лева от тях са за цялостен ремонт и преоборудване на помещенията на филиала на ЦДГ "Здраве" в с. Долна Градешница. Ще се постигне близко до нулево потребление на енергия в сградата на Общината чрез подобряване на нейните енергийни характеристики с инвестиция в размер на 2 213 000,04 лева. През юни се направи първата копка на благоустрояването на село Долна Градешница, за което са осигурени 5 223 487 лева. подписа се и споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансова подкрепа на проека за реконструкция на част от вътрешната водопроводна мрежа на град Кресна на стойност 2 980 495 лв. През септември стартира и цялостната реконструкция на общинския път Кресна - Горна Брезница, за който има отпуснати 3 498 113,33 лв.
 
Ето какво предстои да се направи още в община Кресна: благоустрояване на улиците в село Горна Брезница с осем милиона лева, цялостна реконструкция на общинския път Кресна – Градешки минерални бани, която е на стойност около седем милиона лева, мащабна реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Сливница, за което има осигурени 6 738 570 лв. Паралелно с водопровода ще бъде извършено и благоустрояване на улици в селото.
 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини