Поне 200 лева на ден за ски ваканция в курорта Банско

Снимка: Община Банско, архив
Снимка: Община Банско, архив

Зимата е все по-близо, а любителите на ските вече планират своите ваканции в родните ни топ курорти. Ясно е, че практикуването на белите спортове е сред скъпите удоволствия, но пък си струва да потърсите удобството на най-добрия ни зимен курорт Банско. Все още не е решено колко ще струва дневната карта за ползване на кабинковия лифт и всички останали съоръжения в модерния ски център в Пирин планина. Миналата година нейната цена бе 96 лева, сега е възможно леко увеличение. Концесионерът на ски зоната – „Юлен“ АД обяви в продажба сезонните лифт карти. Цената е промоционална до 1 декември 2024 г. и е 1700 лв. След това стойността на картата става 1900 лв. Сезонната ски карта е най-изгодна за любителите на белите спортове.

Сезонната карта се изплаща за 17 дни, а при използване на всички уикенди - от средата на декември до средата на април, тя излиза по 45 лева на ден. Ски центърът над Банско е готов за предстоящия зимен сезон, съоръженията са в изрядно състояние и са минали профилактика, а ски пистите са рекултивирани.

„Поне 200 лева ще струва на ден ски ваканция тук. Стотина лева за карта, поне 40 лева за нощувка. Ако си без оборудване за каране на ски, то наемът на ски, обувки и щеки излиза по 30 лева на човек. Само това прави 170 лева разход, а като прибавим и хапване, цената отива към 250 лева. Но имате ли ски, може и да се вместите в бюджет от 200 лева на ден“, твърдят собственици на хотели. За семейство с две деца под 18 години харчовете на ден ще са най-малко 500-600 лева, тъй като за децата има отстъпки и в ски центъра, и в нощувките.  

А нощувките в Банско са в широк диапазон - от 35-40 лева със закуска в скромна къща за гости до 150-200 лева на човек в луксозните хотели в града под Тодорка. Добрата новина за туристите е, че хотелиерите не смятат да увеличават миналогодишните цени. Възможно е в отделни комплекси да има 5-10% скок, но няма да има драстични повишения на цените на услугите. За нощувка в тризвезден хотел цената ще е между 60 и 80 лева, като тя зависи от екстрите, които се предлагат във всеки един комплекс.      

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини