Зимен празник на виното и ракията правят в Делчево

Снимки: Община Гоце Делчев
Снимки: Община Гоце Делчев

Община Гоце Делчев организира традиционния празник на виното в село Делчево, посветен на Трифон Зарезан. Тази година той ще се проведе на 4 и 5 февруари 2017 г. 

Конкурсът за най-добър винопроизводител и производител на ракия ще бъде на 4 февруари в село Делчево. Всички, които желаят да вземат участие в конкурса, могат да предоставят произведено от тях вино или ракия в срок до 12.00 часа на 2 февруари 2017 година на следните места:

Селскостопанската аптека на Сергей Караилиев, която се намира на Кооперативния пазар в гр. Гоце Делчев
При Сирма Бошкилова - павилиона за вестници
На място в кметството на село Делчево

Дегустацията на предоставените за участие в конкурса вина и ракии ще се проведе на 4 февруари от 14.00 часа в Делчовския хан.

На 5 февруари /неделя/, от 10.30 часа ще се извърши традиционното зарязване на лозята в местността „Баира”, в което ще вземе участие кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов. В 11.00 часа на площада в селото ще започне музикалната програма с участието на местни изпълнители и групи.

Както винаги, на площада в Делчево ще се лее бяло и червено вино в чест на празника. За всички, които желаят да посетят зимния фестивал, но нямат собствен транспорт е подсигурен превоз, който ще тръгне в 9.00 часа от паркинга при бившия магазин „Валан“ в Гоце Делчев.  

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини