1500 ентусиасти вървяха по стъпките на Самуиловите воини

Снимка: Община Петрич
Снимка: Община Петрич
Тази година Самуиловите поклонници бяха около 1500 – деца, ученици, възрастни от цяла Югозападна България. Всички положиха цветя на паметника на цар Самуил. С патриотичен дух изминаха разстоянието от Националния парк-музей „Самуилова крепост“ до село Ключ. Националното знаме и знаме с портрета на цар Самуил бяха начело на колоната.
 
В село Ключ родолюбците бяха посрещнати от кмета на селото Македонка Иванова, от кмета на общината Димитър Бръчков, както и от деца от с. Ключ, облечени в народни носии и с китка здравец. Водосвет отслужиха архиерейският наместник на Петричка духовна околия отец Павел и председателят на църковното настоятелство на село Ключ отец Никола Чопаков. Художествена програма за 1010-годишнината от смъртта на цар Самуил беше представена на сцената в центъра на село Ключ.
 
"Благодарим на сдружение „Млад планинар“, че пробуждат националната ни гордост и предават този пламък на хиляди други! Така ще имаме памет! Благодарим на всички учители и ученици, които се включиха в НТП „По стъпките на Самуиловите воини“! Благодарим на всички граждани, станали част от събитието! Поклон!", написаха от Община Петрич.
 
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини