Със скално катерене, дърпане на въже и още много игри отбелязаха Европейската седмица на спорта в Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Европейският ден на спорта в училище е ежегодна инициатива, насочена към насърчаване на физическата активност и здравословния начин на живот сред учениците. Този ден е част от Европейската седмица на спорта, в който училищата в община Банско се включиха активно с разнообразни спортни събития.

Днес гост на спортния празник в Начално училище "Свети Паисий Хилендарски" беше зам.-кметът Магдалена Юсева. Тя поздрави децата и учителите от името общинското ръководство и им пожела да са здрави и да не пропускат да спортуват, колкото и много уроци да имат.

Спортни педагози, треньори и спортисти от местните спортни клубове подготвиха за децата атрактивни игри, в които да открият нови възможности и да развиват физическите и социалните си умения. Някои се катериха по скали, други дърпаха въже, трети избраха друг вид спорт. Акцент на спортния празник беше опазването на околната среда с посланието, че грижейки се за своето здраве чрез спорт, можем и трябва да се грижим за чистотата на природата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини