Читалището в Разлог става на 115 години с концерт на самодейците

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог
Своята 115-годишнина Народно читалище „15 септември 1903-1909“ в Разлог ще отбележи с концерт спектакъл под надслов „Разходка из миналото“. Събитието ще е на 30 септември (понеделник). На сцената ще се изявят самодейните състави към читалището. Сценарият е на Велина Кулина, идеята за спектакъла е на Иван Мишков, разказвач е Жанет Керанова, а сценографията е на Костадин Хаджиев.
 
„Разходка из миналото“ ще убеди зрителите, че полъхът на времето променя човешките нужди, начина на говорене, любимата музика, танца, дрехата. Неизменна остава обаче жаждата за култура, изкуство и образование на разложкото население. 115 години читалището е изворът, от който пием духовност, споделят организаторите.
Спектакълът “Разходка из миналото” съчетава театрално, танцово, музикално и певческо изкуство.
 
Концертът се организира от читалището и със съдействието на Община Разлог, Исторически музей - Разлог и приятели на културната институтиця.
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини