Шампионът Карлос Насар празнува с жителите на село Бачево и награждава талантливи деца

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог
Златният медалист и рекордьор по вдигане на тежести от Олимпиадата в Париж - Карлос Насар, ще е специален гост на празника в разложкото село Бачево тази събота, 21 септември. Местните хора ще посрещнат всички с хубава домашна бачевска храна, музика, танци, песни, носии и традиционни обичаи.
 
Денят ще започне със спорт - ще се проведат детски футболен турнир, състезания по планинско колоездене и планинско бягане, турнири по футбол и канадска борба. А наградите на победителите в спортните надпревари ще връчи златното момче Карлос Насар.
 
Гостите ще се насладят на кулинарна изложба с вкусна домашна храна по автентични рецепти, ще чуят хубава музика, ще танцуват, ще пеят и ще видят пъстротата на традиционни за региона носии.
 
Детска паневритмия за първи път ще се състои в празничния ден в Бачево, а под съпровода на цигулка и напътствията на Ефросина Ангелова децата ще се запознаят с важността на думите. Демонстрация на традиционни техники за изработка на елементи от облеклото на българите също ще предизвика интереса на малки и големи.
 
Срещата с д-р Анелия Овнарска-Милушева - автор на книгата "Думам ти, щерко", ще вдъхнови любителите на литературата. Родолюбците от Национално хайдушко движение, които съхраняват родовата памет, ще покажат автентичните хайдушки оръжиия и тяхното облекло.
 
Част от празничната програма е премиерата на спектакъла „До Заник“, който обединява в едно музика, песен и танц, фолклор, митология и един философски прочит на битието. Публиката няма да е обикновен зрител, тя съпреживява случващото се на сцената. Томбола с благотворителна кауза ще се разиграе в Бачево, певците Никола Тодоров и Карамфил Божиков ще пеят до полунощ.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини