От Чикаго и обратно до Благоевград - РИМ получи ценно дарение с книги за Иван Михайлов

Снимка: РИМ - Благоевград
Снимка: РИМ - Благоевград
Регионален исторически музей - Благоевград получи изключително ценно дарение. Драгомир Богданов от Македонската патриотична организация „Пирин" – Чикаго дари на музея три изключително ценни книги. Творбите са „Спомени на Иван Михайлов" – том 1, том 2 и том 3, като те са с лично посвещение от легендарния дългогодишен лидер на Вътрешната македонска революционна организация.
Дарението получи директорът на музея - Кирил Алексиев. Македонската патриотична организация „Пирин“ е секция на Македонската патриотична организация в Чикаго, Илинойс, САЩ. Основана е през 2011 година по инициатива на Станимир Динев, Стоян Дечев, Дамян Лясков и Драгомир Богданов. От благоевградския музей подчертаха, че том 1 от спомените на Иван Михайлов е първата бройка, която е излязла от печат и е придружена с писмо от Менча Кърничева, с което тя засвидетелства уважението и благодарността си към Андон Каргов, който финансира издаването на книгата през 1957 г.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини