Времето за пореден ден ни се мръщи, облаците пак натежават, идват и валежи

Снимка: istok
Снимка: istok

Днес облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. Валежи от дъжд ще има главно в следобедните часове в Югозападна България, а по-късно през деня и вечерта и на отделни места в североизточните райони и Черноморието. През деня ще духа слаб източен, в Източна България – до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 9° и 14°, максималните – между 20° и 25°. В София минимална – около 12°, максимална – около 20°.

Над планините ще преобладава облачно време, а високите била и върхове ще бъдат обхванати от облаци. Валежи от дъжд ще има главно в масивите от югозападната част на страната и западните дялове на Стара планина, като на повече места ще бъдат те в следобедните часове. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще е слаб до умерен от източната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 8°.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Вечерта на отделни места ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 22°-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, през нощта срещу петък ще започне да се усилва.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини