Град Якоруда чества 60-годишнината си с музика, спорт и култура

Снимки: НЧ
Снимки: НЧ "Светлина - 1907"

Вълнуващи събития очакват жителите и гостите на Якоруда по повод 60-годишнината от обявяването на населеното място за град. Това става на 9 септември 1964 година.

Под патронажа на кмета на общината Мехмед Вакльов надпреварата „Триатлон Якоруда 2024“ ще се състои не на обявената първоначално дата 11 септември, а на 12 септември /четвъртък/. Промяната се налага заради лошите метеоролигични условия утре.

Началото за участниците - момчета и момичета от 12 до 15 години, ще бъде дадено на градския стадион в 09:30 часа. Там ще е състезанието на 400 метра тичане, след това предстои 4 километра колоездене от игрището до плажа в града, а последната дисциплина за спортистите ще е 4 по 12 метра плуване в басейна.

Община Якоруда е осигурила награди и купи за най-добрите. Победителят ще получи ваучер на стойност от 400 лева от спортен магазин „Sport Depot“. Второто място ще донесе на този, който го спечели, 200 лева ваучер, а за третото място ваучерът е на стойност 100 лева.

За всички състезатели по трасето е осигурено медицинско наблюдение, напитки, охрана и ескорт от служители на Полицейски участък - Якоруда, всеки участник ще получи застрахователна полица „Злополука“. Награждаването ще е на плажа, след като всички младежи финишират.

Среща с писателката Мария Лалева ще се проведе в 18:00 часа в залата на Народно читалище "Светлина - 1907", на нея тя ще представи своите романи "Живот в скалите" и "Пасиансът на архангелите". В петък и събота всички ще могат да разгледат интересна фотодокументална изложба, както и изложба с картини на якорудския художник Фейзула Црънков. 

Кулчминацията на честването ще е в събота, 14 септември, а началото ще е в 12:00 часа с тържествено шествия от жп гарата до градския площад. То ще се предвожда от представителен младежки духов оркестър и мажоретен състав "Димитър Мечев" - град Велинград. Празничната програма, изпъстрена с красиви музикални изпълнения, ще стартира в 12:30 часа и ще продължи през целия ден. 

Концертът на народната певица от Гоце Делчев - Николина Чакърдъкова, и на Неврокопският танцов ансамбъл ще започне в 19:30 часа. На сцената след тях ще се изяви Оркестър "Якорудски извори" и певецът Мехмед Еланчев.   

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Ибрайм
    Евалла на Новото начало. Борчове на секаде сте оставили. Стадионе 9 месеца го разкопките. Нищо друго не ста направили. Ама имате пари за веселби. Нищо не става от вас,нищо
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини