Започва проучване за изграждане на нови водоизточници в Пиринския край

Снимка: Областна администрация - Благоевград
Снимка: Областна администрация - Благоевград

Областният управител на Благоевград Георги Динев, който е председател на Областния съвет за намаляване риска от бедствия в област Благоевград, вчера свика заседание на членовете на съвета.

По време на срещата беше обсъдено състоянието на всички изкуствени и естествени водоеми, речни корита, дерета и канализационна инфраструктура в Пиринския край. Приети бяха и конкретни мерки за превенция при бедствени положения.

Една от тях е иницииране на дебат за законодателни промени относно и във връзка с вменените на областните управители императивни задължения по чл. 140, ал. 5 от /ЗВ/, касаещи организирането, координирането и извършването на дейността по почистване на речните легла, находящи се извън границите на урбанизираните територии. Трябва да се подобри обменът на информация между различните държавни, общински и други предприятия и дружества за превенция възникването на бедствени положения, както и да се създаде динамична база данни за местата и ресурсите за водовземане/водочерпене при гасене на горски и полски пожари.

Ще се инициират проучвания за възможността за изграждане на нови водоизточници, изграждане на нови язовири на територията на област Благоевград, които да бъдат използвани както за питейно-битови нужди, така и за пожарогасене.

          

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини