Строят обходен път край Сандански, отпушват трафика и осигурявт достъп до градски квартал

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Започна строителството на обходен път край град Сандански, в участъка от кръстовището на ул. „Стефан Стамболов“ до ул. „Огражден“ в квартал "Изгрев". Символичната първа копка бе направена днес, а архиерейският наместник Георги Танчев отслужи водосвет.

Реализацията на инфраструктурния проект е изключително важна, тъй като местността е силно урбанизирана и за живеещите в района ще бъде решен проблемът с липсата на удобен и бърз достъп до техните домове и имоти. За целта ще се изгради пътен участък с дължина 881 метра, водопровод и частична канализационна мрежа, нови подпорни стени, където е небходимо, както и защитни пътни съоръжения - мантинели. Ще се монтира улично LED осветление.

Габаритът на пътното платно ще бъде 6 метра, като са предвидени от двете страни на пътя и банкети, широки 1 метър.

Изпълнител на инфраструктурния проект е ДЗЗД "Южна Дъга 2024", а стойността е 1 394 737 лв. с ДДС. Срокът за завършване на строително-монтажните дейности е 400 календарни дни.

Пътят Южна дъга ще осъществи директна връзка между ул. „Стефан Стамболов“ /Околовръстен път/ и кв. „Изгрев“, което ще улесни натоварения трафик в град Сандански и ще подобри транспортната схема.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини