Първа жертва взе студът в Благоевградско

Снимка: Дарик, архив
Снимка: Дарик, архив

Първа жертва взе студът в Благоевградско. Тази сутрин на телефон 112 е получено повикване за мъж в безпомощно състояние в санданското село Враня.

Въпреки лошия път, линейката с медицински екип от Сандански е успяла да стигне до селото. Там на открито лекарите са открили лежащ мъж в безсъзнание, на възраст 66 години. Той е транспортиран към болницата в курортния град, но по пътя е издъхнал.

"Към момента не са ясни причините, поради които човекът е престоял на открито, нито е известна самоличността му", заяви д-р Красимир Михайлов, директор на областния център за Спешна медицинска помощ.

По думите му, аутопсията ще докаже с категоричност дали мъжът е издъхнал от замръзване или пък има друга причина за смъртта му. Но е факт, че той е лежал на открито и в безпомощно състояние.

Д-р Красимир Михайлов увери, че екипите на Спешен център на са бойна нога тази сутрин. "Имаме разработен план за действие в подобни ситуации. Линейките са заредени, със зимни гуми, а колегите имат зимни униформи. Работи се нормално и медицинските екипи успяват да стигнат до всеки адрес, от който има повикване, въпреки лошото време и снега", допълни той. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини