Канабис никне и по планините, и по полето в Пиринско

Снимка: МВР, архив
Снимка: МВР, архив

485 канабисови растения с общо тегло 793 килограма са унищожени вчера в хода на проведена специализирана полицейска операция за противодействие на производството и съхранението на наркотични вещества.

В гориста местност в землището на село Добри Лаки, община Струмяни, от полицейски служители на РУ-Сандански са открити три обособени ниви с маркуч за напояване  и засадени в тях общо 143 растения с тегло 183 килограма. Селището е високо в Малешевска планина, което го прави привлекателно място за тези, които се занимават с тази незаконна дейност.

Но все по-често такива ниви се засаждат и в ниското, в полето. Край санданското село Плоски полицаите открили четири обособени ниви със засадени в тях 337 канабисови растения, чието общо тегло е 610 килограма. От органите на реда е извършена и проверка в местността Панков рид край санданското село Дебрене, където също са намерени пет растения с канабис, засадени в пет чувала, чиято листна маса и съцветия е с тегло 535 грама.

По случаите са образувани досъдебни производства. Работата продължава. Издирват се стопаните на нивите с канабис.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини