23 машини и 120 работници чистят пътищата в община Благоевград

Снимки: Илинденпрес
Снимки: Илинденпрес

Над 120 работници са ангажирани с почистване на снега по пътните артерии и пешеходни зони в града и селата в община Благоевград. Общо 23 машини обработват улиците със сол и луга. Пътищата са проходими при зимни условия. Осоляват се подходите към лечебните заведения и спирките. 

Община Благоевград призовава собствениците и шофьорите на автомобили да паркират на обозначените за целта места, без да възпрепятстват работата и движението на техниката за снегопочистване.

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов апелира жителите да проявят разбиране, както и да обединят усилията си и заедно да се включат в почистването на снежна маса, натрупала пред домовете и стопанисваните от тях търговски обекти.

За постигане на по-голяма ефективност, при почистването на тротоарните площи пред обектите, е желателно почистването да бъде извършвано чрез посипване на луга и пясък.

Със заповед на кмета д-р Атанас Камбитов е  сформиран и Кризисен щаб в помощ на нуждаещите се в тежките метеорологични условия. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини