Ловците в Неврокопско с протестно писмо до министър Танева

Снимка: БНР, архив
Снимка: БНР, архив

Ловците от Гоце Делчев изпратиха протестно писмо до земеделския министър в оставка Десислава танева. Те негодуват от въведаната за цялата страна забрана за ловуване на дребен пернат дивеч заради птичия грип-

Авджиите са категорични, че в Неврокопско не са открити огнища на опасното заболяване. Освен това не било доказано, че ловът разпространява болестта.

Според тях именно ловците са хората, които първи могат да установят болни птици и да алармират компетентните институции.
Председателят на Ловно-рибарското сдружение "Сокол" Валери Сарандев настоява министерството да отмени тази заповед за ловно-стопанските райони в Неврокопско.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини