В понеделник започва ремонтът на улицата зад Операта

В понеделник започва ремонтът на улицата зад Операта

От 19 август Община Благоевград започва дейности по цялостно обновяване на ул. „Иван Вазов“, която се намира зад сградата на Камерна опера и НЧ „Никола Вапцаров  - 1866“ в областния център. Заради подготвителни дейности улицата е затворена за движение.

Предвижда се смяна на старите и амортизирани водопроводни и канализационни тръби с нови, отговарящи на съвременните изисквания, което ще гарантира дългогодишна експлоатация и ще намали риска от аварии в ЦГЧ.

След завършването на дейностите по реконструкция на ВиК мрежите предстои и цялостно благоустрояване на улицата, с което ще се осигури по-добра проходимост за пешеходци и автомобили.

Съгласно сключеният договор между Община Благоевград и фирмата изпълнител се очаква ремонтът да приключи до 3 месеца.

Ул. „Иван Вазов“ е един от 5-те инфраструктурни обекта, намиращи се в района на Камерна опера – Благоевград и НЧ „Никола Вапцаров – 1866“, за които през февруари тази година кметът подписа споразумения с МРРБ.

В момента ремонтни дейности се извършват и по ул. „Иларион Макариополски“, и ул. „Аргир Манасиев“. Предстои Община Благоевград да обяви кога започват ремонтите по ул. „Св. Иван Рилски“ и ул. „Захари Стоянов“. В момента движението по ул. „Св. Иван Рилски“ е двупосочно за МПС.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини