Разгаря се конфликтът между Израел и Хизбула след смъртта на 12 деца

Снимка: istok
Снимка: istok

Светът следи с тревога разрастването на конфликта между Тел Авив и "Хизбула". Израел обвини ливанската групировка за смъртта на 12 деца и младежи, които загинаха в окупираните от Тел Авив Голански възвишения.

Израел нанесе в отговор въздушни удари по цели на ливанската групировка. "Хизбула" обаче отрича нейни бойци да са отговорни за ракетния удар върху спортна площадка, който причини смъртта на децата и младежите.

Но израелските власти твърдят, че разполагат с категорични доказателства, че ракетата е изстреляна от "Хизбула". Световни лидери призоваха и двете страни да се въздържат от ескалация на напрежението и от разрастване на конфликта. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини