Заради сушата село в Пирин планина също вече е на воден режим

Снимка: Община Гоце Делчев, архив
Снимка: Община Гоце Делчев, архив
От днес се въвежда режим за ползването на вода за питейни и битови нужди в село Попови ливади. Причината за крайната мярка е продължителното засушаване и липсата на достатъчно вода в резервоара.
 
Подаването на живителна течност ще бъде спирано във времето от 22.00 часа до 07.00 часа всеки ден, докато се нормализира водозахранването в резервоара.
 
От Община Гоце Делчев призоваха всички собственици на имоти и гости в курортното селище, което е високо в Пирин планина, да използват водата разумно само за питейни и битови нужди, а не за поливане на земеделски имоти и градини.
 
На нарушителите ще се налагат глоби.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини