Певиците Биляниш, Дебора и Райна веселят гостите на събора край Ваклиново

Снимка: Община Сатовча, архив
Снимка: Община Сатовча, архив

Традиционният събор край село Ваклиново в община Сатовча ще започне само след 11 дни - на 26 юли, и ще продължи три дни – до неделя, 28 юли. Десетки местни хора, които работят в чужбина, вече се прибраха специално за този голям празник. Местността Ливадите за пореден път ще събере хиляди жители и гости на община Сатовча. За тяхното настроение ще се погрижат много изпълнители.  

На сцената вечерта на 26 юли ще се изяви народният певец Николай Славеев, а след него ще пее фолк певицата Биляниш. В съботния ден музикалните напеви започват в 17:30 часа с изпълнения на самодейци от региона. След тях настроението ще се поддържа от таланта на певиците Теди Еротеева, Дебора и Райна. Шоуто ще завърши с празнична заря. В третия ден от събора песните на младата изпълнителка на роден фолклор Василиа Петрова ще екнат над местността Ливадите в 10:00 часа, а от 14:00 часа ще е време за спортната надпревара - народните борби.   

Ваклиновският събор е под патронажа на общинския кмет Арбен Мименов. Той се утвърди като един от най-посещаваните, който дава поле за изява на млади таланти и на утвърдени и признати самодейни и професионални изпълнители и състави на българската фолклорна песен. Особен интерес предизвикват и спортните състезания през неделния ден - народната борба за мъже и жени.

„Чрез магията и красотата на българската песен и танци целим да покажем значимостта на българското фолклорно наследство и да възстановим старата българска традиция - хората да се събират и веселят заедно”, твърди кметът Мименов.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини