Капачки за бъдеще дари ценна апаратура на отделението по неонатология в МБАЛ-Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

С нови апарати вече разполага отделението по неонатология в МБАЛ „Иван Скендеров“ в град Гоце Делчев. Това е факт след направеното дарение от Фондация „Капачки за бъдеще“ и нейния председател Лазар Радков.

Той пристигна в АГ – отделението на гоцеделчевската болница, за да връчи дарението, което се състои от 3 апарата: транскутанен билирубинометър – предназначен за измерване на билирубина заради жълтеницата, от която страдат новородените деца; монитор, който измерва основните жизнени показатели на новородените бебенца, както и транспортен апарат за вентилация, който се използва при транспортиране в линейка. При връчване на дарението присъстваха кметът на общината Владимир Москов и управителя на здравното заведение д-р Петър Филибев. Двамата благодариха на Лазар Радков за дарената ценна техника.

Дарението е изключително важно за отделението по неонатология, тъй като ще осигури още по-добри грижи и възможности за проследяване на здравето на новородените деца там.
 
Лазар Радков и координаторът за района Габриела Граматикова проведоха среща с кмета Владимир Москов, на която обсъдиха възможностите и за бъдещо ползотворно сътрудничество и подкрепа.
 
 
 
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини