На 91 почина бившият диктатор на Уругвай

На 91 почина бившият диктатор на Уругвай

Бившият диктатор на Уругвай Грегорио Алварес почина на възраст 91 години , съобщава El Obsevador.

Съобщава се , че той е починал в затвора , където е излежавал 25 годишна присъда от които вече е излежал 10 години. Алварес е лежал в затвора с присъда по обвинение за убийства на политически опоненти .

Алварес е заемал поста президента на републиката в периода 1981 - 1984 година и бил един от главните действащи лица във военния преврат през 1973 година и установяването на 12 годишна военна диктатура.

През 2009 година той е осъден на 25 години лишаване от свобода . Той е бил признат за  виновен за нарушаване на човешки права и съпричастност в убийствата на 37 политически противници  за периода 1977 - 1978 години , когато бъдещият диктатор  е заемал поста на командващ въоръжените сили на Уругвай.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини