Контрабандни медикаменти спипаха в тир на Капитан Андреево

Снимка: Агенция
Снимка: Агенция "Митници"

Над 114 000 лекарствени продукти - таблетки, капсули, сашета и разтвори, откриха  митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между органите на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и Национална агенция за приходите с цел противодействие на контрабандата.

На 29.06.2024 г. на пункта пристига товарен автомобил с чужда регистрация с водач косовски гражданин. Той представя пред митническите служители редовни документи за превозваната групажна стока от  Турция през България за Република Косово. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентген, при която са отбелязани необичайни плътности в превозвания товар. При последвалия физически контрол са открити недекларирани 12 кашона, пълни с медикаменти с различно предназначение, част от които за диабет, хипертония, епилепсия, подагра, както и анаболни стероиди. Открити са общо 85 650 таблетки, 17 430 капсули,  4292 сашета и 6810 мл разтвори. 

Контрабандните медикаменти са задържани. На шофьора на товарния автомобил е съставен акт за административно нарушение по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени през държавната граница стоки без знанието и разрешението на митническите органи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини