По-горчива цена на кафето в съседна Гърция

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Повишиха цените на кафето и безалкохолните напитки в Гърция от днес, съобщи БНР. Причината – премахнат е намаленият им данък от 13%. Собственици на гръцки заведения посочват, че от днес клиентите им пият „горчиво кафе”.

„При 24% ДДС сме принудени да увеличим цената”, коментират собственици на заведения. Масите са празни, а хората си вземат кафе и го пият накрак, тъй като така заплащат по-ниска цена. Повишението е поне 60 евроцента, което за стока като кафе и безалкохолни напитки е голямо, смятат клиентите.

От Съюза на собствениците на кафенета съобщават, че са разговаряли с министерството на развитието, но без успех. Хора от бранша смятат, че повишаването на цените в разгара на туристическия сезон е антиреклама за туризма. Липсата на клиенти в заведенията ще доведе до уволнение на служители, категорични са от синдикатите.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини