В благоевградските села - който пали огън, да е осигурил и голям съд с вода

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна
Превантивни мерки за защита от пожари на територията на малките населени места в община Благоевград бяха обсъдени на работна среща с кмета Методи Байкушев, кметове и кметски наместници на села, началника на РСПБЗН-Благоевград гл. инсп. инж. Боян Кондуров и директора на Държавното горско стопанство Калин Зашев.
 
Градоначалникът подчерта, че в тези горещини и опасно топло време е изключително важна превенцията срещу възникването на пожари.
 
Заради това Байкушев призова кметовете на малките населени места да обходят всяка къща и да предупредят хората в тях, че при палене на огнища трябва да са подготвили и голям съд с вода. Всички жители на града и селата е време да разберат, че паленето на отпадъци е забранено и е в грубо нарушение с екологичното законодателство.
 
Общинското предприятие „Чистота“ предлага възможност да събере и извози старите отпадъци до предвидените за целта места, за да няма риск от възникване на пожари, както и от образуване на нерегламентирани сметища.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини