Бъдете внимателни, и днес ще бъде опасно топло

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Жълт код за горещини в цялата страна издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология.

Според прогнозата на НИМХ днес ще бъде предимно слънчево и горещо. Следобед над планинските райони главно в Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, в Източна България - малко по-ниски, в София - около 34°.

В планините ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. На отделни места в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 21°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са 26° - 28°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини