Прокуратурата с подробности за убийството на 68-годишна жена от сина й в Разлог

Прокуратурата с подробности за убийството на 68-годишна жена от сина й в Разлог

В Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване за причиняване на смърт на жена в Разлог. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 3, вр. чл. 115 от НК – умишлено убийство на майка.

Вечерта на 13.06.2024 г. на телефон за спешни случаи 112 е постъпил сигнал от жена, която съобщила притесненията си от неуспешни опити да се свърже със съседката си.

На посочения адрес е бил изпратен полицейски патрул, който на място е установил струпване на живеещи наоколо хора. В къща е било открито безжизнено тяло на жена с прободна рана в гърдите. Пристигналият на място медицински екип е констатирал смъртта й. Установена е самоличността на жертвата - 68-годишната Р.Я.

На място е бил задържан синът й – 46-годишният Н.Я., с видимо порезна рана в областта на шията. Мъжът е бил транспортиран до болнично заведение, където му е била извършена операция. Установено е, че той е освидетелстван с ТЕЛК решение, касаещо психично заболяване.

Извършено е претърсване и изземване от местопроизшествието. Намерени са и са иззети ножове, ножица, мобилен телефон и медикаменти. Очакват се резултати от аутопсията на трупа.

Предстои привличане на обвиняем и задържането му за срок до 72 часа с цел искане от съда да наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини