Втори убит на Евро 2024, Берлин е под обсада заради футболни екшъни

Снимка: Ройтерс
Снимка: Ройтерс

Нови случаи с кървави екшъни и замесени футболни фенове разтърси Германия след началото на Евро 2024. Стотици полицаи са блокирали берлинския квартал Моабит, след като неизвестен е стрелял по време на мача между Италия и Албания (2:1) в събота вечерта, информира Bild.

23-годишен мъж е сериозно пострадал, тъй като има прострелни рани в крака и рамото. Според свидетели са се чули поне шест изстрела, а причината за стрелбата е спор, възникнал покрай мача между италианците и албанците, който се игра в Дортмунд.

След стрелбата в квартал Моабит са стоварени стотици тежковъоръжени полицаи и части на специалните сили. Те са се заели с издирването на стрелеца, но търсенето до момента не дава резултат.

Със смъртен случай завърши друг спор между фенове. След мача на откриването на Евро 2024, в който Германия победи Шотландия с 5:1 в петък вечерта, е възникнало масово сбиване на стадиона на Унтерлидербах във Франкфурт. В мелето един човек е бил убит с прободна рана в гърдите, а няколко други са били ранени.

В събота през деня 31-годишен гражданин на Франкфурт се е предал в местната полиция. Властите обявиха, че той е арестуван и ще бъде обвинен в непредумишлено убийство.

"Десетки полицаи претърсили околните райони, включително дворовете на къщи и покривите на гаражите, за бягащия извършител", се казва в доклада на 5Vision.News. Не успяли обаче да го открият, преди сам да се предаде. На свидетелите на инцидента е оказана психологическа помощ от спасителната служба и спешните медици.

Вчера стана ясно, че друг мъж с нож е ранил няколко човека по време на частно парти за мача на Германия в град Волмирщет. Нападателят е бил прострелян от пристигналите полицаи, а след това е починал от раните си в болницата, съобщава бТВ.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини