Умни деца решиха пред погледа на кмета Владимир Москов 70 задачи за 5 минути

Снимки: Община Гоце Делчев
Снимки: Община Гоце Делчев

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов се срещна с представителите на SmartyKids Гоце Делчев - детски образователен център, които спечелиха призови места на Международното състезание по ментална аритметика HORUS 8, което се проведе преди броени дни в Барселона, Испания. На срещата присъстваха Константин Червенков, Харизан Тамахкяров, Георги Бучков, Гергана и Цветелина Жилеви, техният ръководител Ангел Атанасов и Костадин Харисков – началник отдел „Образование, здравеопазване, социални дейности, култура и спорт“ в община Гоце Делчев.

„Безкрайно горди и щастливи сме да споделим с вас, че нашите супер смартита, покориха сърцето на Каталуния, като се представиха по чудесен начин на провелото се в Испания  международно състезание по ментална аритметика HORUS 8, в което взеха участие над 220 умни деца от 7 държави“, разказа преподавателят Ангел Атанасов. В състезанието      България бе представена от 40 участници, като постиженията на децата от Гоце Делчев са наистина фантастични:

         Константин Червенков - Шампион на Шампионите

         Харизан Тамахкяров – Шампион

         Георги Бучков - 1-во място

         Гери и Цвети Жилеви - 2-ро място

По време на срещата те разказаха повече за проведеното състезание и направиха демонстрация на своите умения, като за 5 минути решиха между 50 и 70 задачи. На свой ред кметът на община Гоце Делчев поздрави децата за техните отлични постижения и им пожела все така да печелят и да прославят града и Родината си. Той им връчи грамоти и подаръци за постигнатия успех. Техният ръководител Ангел Атанасов благодари на кмета Владимир Москов за помощта и му връчи награда за голямата подкрепа, която оказва на талантливите и умни деца в община Гоце Делчев.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини