Санират училище в Петрич, монтират нова дограма на сградата

Снимка: Община Петрич
Снимка: Община Петрич
Сградата на Първо основно училище „Кочо Мавродиев" в град Петрич ще бъде санирана с целеви средства, отпуснати от МОН.
 
Основната постройка е построена през 1934 г., а физкултурният салон през 2010 г.
 
В тях не са извършвани дейности, свързани с повишаване на енергийната ефективност.
 
Сега се предвижда полагане на топлоизолация по външни стени и по покриви, както и на подовите настилки. Ще се подмени дограмата, ще се направи вентилационна система за физкултурен салон, ще се монтират нови въздуховоди и шумозаглушители, както и всички други съпътстващи мерки, които да отговарят на съвременните изисквания за енергийно ефективна сграда.
 
Общо одобрените средства са размер на 839 764,80 лева с ДДС. Извършено е и предварително енергийно обследване на училищната сграда.
 
През 2021 г. Община Петрич реализира неотложен основен ремонт на покривното пространство на основната сграда.
 
В Първо основно училище „Кочо Мавродиев" се обучават около 300 деца. Учи се на двусменен режим след изграждане на допълнителна пристройка в близост до основната сграда.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини