Жега в РИК - Благоевград от над 100 жалби! Нарушенията - от всичко по много

Жега в РИК - Благоевград от над 100 жалби! Нарушенията  - от всичко по много

Истинска жега, по-висока от температурите навън, настана в РИК-Благоевград. Жалби заваляха още от първите минути на изборния ден. И това продължава с висока скорост и до момента, като вече са натрупани над 100 жалби за какви ли не нарушения на Изборния кодекс, като хич не липсват и куриозни оплаквания.

Безспорен рекордьор е мъж с инициали Радослав Р., който досега е входирал лично 71 жалби, което е повече от 2/3 от общия им брой. Той се жали за всичко и от какви ли не пропуски в различни общини на Благоевградска област. Всички те обаче са оставени без уважение от РИК.

Има и няколко сигнала за раздаване на пари пред изборни секции. Една от тях е внесена от Общинския съвет на БСП-Гоце Делчев и е за купуване на гласове в ромската махала на града.

Други жалби са за неправомерно попълване на данни в изборните книжа, за непоставяне на печати върху бюлетините от машинното гласуване, за допускане на хора с придружител до упражняване на вот без основание, член на СИК вписва лица в избирателния списък, след като му диктуват по телефона, членове на СИК гласуват вместо избиратели.

Сред жалбите има и такива, които граничат с куриозното. Има оплакване от жена от Петричкия край, член на СИК, която твърди, че неин колега се държи грубо и сексистки с дамите от СИК, и с тези, които гласуват. Любопитно е, че въпросният изборджия проявявал агресивно поведение само към жените, а с мъжете се държал любезно.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини