Спасителният хеликоптер транспортира от Сандански към София жена, прегазена от колата си

Спасителният хеликоптер транспортира от Сандански към София жена, прегазена от колата си

Единственият засега хеликоптер у нас за спешна медицинска помощ по въздух кацна на стадиона в Сандански по обяд, за да транспортира пострадала жена. Пациентката пострада вчера следобед в инцидент на улица „Деспот Слав“ в курортния град. Паркираният от нея на улицата лек автомобил „Мерцедес“ потеглил сам, след като 58-годишната му водачка не дръпнала ръчната спирачка.

Возилото тръгнало на заден ход и с отворена предна врата повлякло жената. Тя е пострадала с фрактура на малкия таз, има счупени две ребра и ключица. Настанена бе за лечение в МБАЛ „Югозападна“ в град Сандански с опасност за живота.

При инцидента е ранен и 37-годише мъж от града, който се опитал да спре автомобила. Той е с наранявания на стъпалото и охлузвания по дланта. След извършен медицински преглед мъжът е освободен за домашно лечение.

Хеликоптерът ще транспортира пациентката до София, където тя ще бъде настанен за лечение в столичната клиника „Пирогов“. Машината ще кацне в столицата на болничното вертолетно летище „Св. Екатерина”.

Сигнал за инцидента е получен около обяд в четвъртък. „Мисията не е свързана със скоростно излитане и кацане на хеликоптера. Въпросът е да я транспортираме възможно най-бързо – за около 25-30 минути от Сандански до София", каза изпълнителният директор на „България Хели Мед Сървиз” Димчо Добрев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини