Кукери от Дългата махала на Симитли очароваха зрителите на фестивала в Елов дол

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Кукерската група “Дългата махала” от град Симитли представи местната кукерската традиция с достойно участие в IV Фестивал “Да опазим културното си наследство” в село Елов дол, община Земен.

Групата на Дългата махала, в която младежкото участие е изключително голямо, привлече погледите на зрителите в село Елов дол и предизвика истински фурор на фестивала.

Пазителите на традицията от Симитли участваха за първи път на този пъстър празник. Те получиха специална грамота и плакет за участие и подкрепа на четвъртото издание на фестивала, която им бе връчена от кмета на селото - Георги Светозаров.

Фестивалът се организира за четвърта поредна година за празника на Елов дол.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини