Студентка от ЮЗУ спечели приз в конкурс на Институт Конфуций – София

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

Рая Коева, студентка от втори курс в специалност „Педагогика на обучението по български и китайски език“ на Югозападния университет „Неофит Рилски“, се класира на призовото трето място в петото издание на конкурса за изпълнение на песен на китайски език „Мелодии с аромат на роза“, организиран от Институт Конфуций – София.

Състезанието се проведе на 18.05.2024 г. в Институт Конфуций – София и бе разделено на две части – презентация на китайски език и изпълнение на песен. Езиковата подготовка и вокалното майсторство на участниците се оценяваха от жури, съставено от специалисти в областта на музиката и китайския език.

На събитието присъстваха гости от Посолството на Китайската народна република в България, Институт Конфуций към ВТУ, Китайския културен център в София и др.

След церемонията по награждаване на победителите гостите и участниците се насладиха на богата художествена програма по случай Деня на китайския език в ООН.

Всяка година посолството на Китай осигурява стипендия за най-добрия студент в специалността „Педагогика на обучението по български и китайски език“ във Филологическия факултет към Югозападния университет. Обучението по специалността е безплатно, а часовете по китайски език се водят от млад и перспективен преподавател – ас. Христина Думбанова.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини