Фирми по санирането пълнят реките с отпадъци, с 250 000 лв. ще ги чистят

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Община Благоевград ще похарчи 250 000 лв. за почистване на речните корита догодина. Това приеха на днешната сесия на местния парламент. 
Парите ще отидат за уборка на реките и нерегламентираните сметища в областния център. 

Размерът на средствата бе оспорен от общинския съветник от БСП Антон Асиски, който изрази недоумение защо за тази дейност се залагат толкова много пари, при положение, че и през настоящата година са били предвидени 250 000 лева, а до септември месец са изразходвани едва 13 000 лева. След септември месец са разходвани много повече пари.

Според него през този период  са се увеличили нерегламентираните сметища в областния център, а отговорни за това са строителните фирми, ангажирани в санирането на жилища, които изхвърлят строителните отпадъци не там, където трябва.

Асиски призова общинска администрация за по-строг контрол върху строителните фирми, които замърсяват нерегламентирано, както и да им бъдат налагани солени глоби.

От администрацията на Камбитов защитиха предложението за залагане на 250 000 лева за почистване на речните корита и за догодина с мотив, че тове е непредвидим процес, нарушителите са установяват много трудно и в хазната трябва да има достатъчно пари, за да се чистят речните корита. В случай, че тази сума не се изразходва цялата, остатъкът ще бъде разпределен към други пера.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини