Празнична вечеря събра учители и дейци на културата от община Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

В навечерието на националния празник 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, общинското ръководство на Банско покани на празнична вечеря бивши и настоящи учители, библиотекари, читалищни и музейни работници от Банско, Добринище и селата от Местенски район.

В приветствието си към тях кметът Стойчо Баненски изрази благодарност от свое име и от името на всички жители на общината за всеотдайния им труд, който за тях не е работа, а призвание и дълг. Той подчерта, че давайки знания и възпитавайки младите хора като личности, учителите и културните дейци са тези, които в голяма степен изграждат обществото и определят бъдещето му.

Да уважат тържеството дойдоха и зам.-кметовете Сашка Въчкова и Георги Доневичин, секретарят Иван Докторов и общинските съветници Иван Драгосинов и Милена Касапинова. За доброто настроение на празнуващите от различни поколения се погрижиха певиците с бански корен Мария и Магдалена Филатови.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини