ДСБ и граждани организират протест срещу кмета на Благоевград

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

ДСБ, представители на още няколко партии и граждани стягат протест срещу управлението на кмета на община Благоевград Атанас Камбитов. Събитието е планирано за утре в 8 часа пред зала „22 септември”.

Лидерът на ДСБ в областния център Калоян Ханджийски разпространи декларация, която, по думите му, е подкрепена от над 2000 граждани, сред които общински съветници, бизнесмени, директори на училища, читалищни дейци, граждански сдружения.

„Ще я изпратим до президента, премиера, председателя на НС, главния прокурор и националния омбудсман. Аз я подкрепям изцяло като гражданин, общински съветник и лидер на ДСБ в Благоевград”, каза още Ханджийски.

Според текста в декларацията кметът Камбитов "се саморазправя с политически неудобните му хора и фирми, не изпълнява решения на съда, с което се ощетяват гражданите и бизнеса".

„Застрояват се градинки. Всички това се прави с едничката цел да се облагодетелстват определени бизнес кръгове около него, дори с цената на това обществото да бъде ощетено. Всички твърдения могат да се докажат при проверка. Затова настояваме за незабавна ревизия на работата на общината”, пише в декларацията. Авторите на декларацията твърдят, че имат доказателства за всички обвинения към градоначалника. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Таня Василева
    Какъв Илинден пред сте бе. Кварталът гори, ама вие мишкувате. Жалки сте
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини