На нови печки ще готвят за 667 души в Домашния социален патронаж в Сандански

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Община Сандански спечели проект за доставка на оборудване за нуждите на Домашен социален патронаж. Стойността му е 49 500 лв. с ДДС, като 44 550 лв. се финансират от фонд "Социална закрила“, а останалата част е съфинансиране от общинския бюджет.

С този проект ще се подобри работната среда на обслужващия персонал на Домашен социален патронаж – Сандански и ще се подпомогне социалната дейност на патронажа. Ще се поднови материалната база със закупуването и доставката на ново кухненско оборудване. Ще се осигури и качествено, бързо и навременно приготвяне на храната за потребителите.

Услугата домашен социален патронаж се утвърди като една от най-важните публични функции на местната власт, имаща за цел осигуряване на помощ и подкрепа, насочена към организиране на ежедневния живот на възрастните хора и лицата със специфични потребности, с оглед запазването им по-дълго време в тяхната обичайна домашна среда, както и ограничаване на социалната изолация и предотвратяване настаняването в институция.

Домашен социален патронаж – Сандански обслужва общо 667 души - потребители на патронажа, потребители на „Топъл обяд“, МБАЛ „Югозападна болница“, Центрове за настаняване – Петрово, Защитено жилище и Център за настаняване в с. Вълково и Дневен център „Света Неделя“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини