Неврокопчани почетоха делото и паметта на патрона на града си - Гоце Делчев

Снимки: Община Гоце Делчев
Снимки: Община Гоце Делчев

121 години от гибелта на патрона на града отбеляза днес обществеността на Гоце Делчев. На централния площад, носещ името на революционера Гоце, бяха положени цветя в знак на почит и признателност към неговия живот и дело.

В церемонията участваха кметът Владимир Москов и ръководството на община Гоце Делчев, Неврокопският митрополит Серафим, народните представители Богдан Боцев и Андрей Цеков - бивш министър на регионалното развитие, представители на политически партии, институции и организации, както и на учебните заведения в града.

За пръв път прозвуча и песента "Спомени за Гоце" по текст на Юлия Баймакова и музика на Петър Карамфилов. Изпълниха я децата от вокална група "Неврокоп" към Народно читалище "Просвета - 1865" - град Гоце Делчев, чийто ръководител е Петър Карамфилов.

                                         Гоце за Гоце - 2024

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини