18-г. младеж от с. Дебрен е с повдигнато обвинение за пласиране на наркотици

Снимка: istok
Снимка: istok

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за държане на наркотични вещества с цел разпространение, както и за наркоразпространение.

Установено е, че в периода 27.03.2024 г. - 23.04.2024 г. в къща в село Дебрен, община Гърмен, и във вилно място в местността Кориловото на същото населено място били разпространени наркотични вещества - амфетамин и коноп /марихуана/. Дрогата била продадена на две лица за обща сума около 510 лева.

Самоличността на извършителя е установена – 18-годишният Д.Г.

По делото са събрани доказателства, че той е държал с цел разпространение наркотичните вещества от същия вид на две места. Стойността им възлиза на 2254 лева.

С постановление на прокурор младежът е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното от него престъпно деяние, което е тежко по смисъла на Наказателния кодекс. За него законът предвижда наказание „лишаване от свобода” от 2 до 8 години и глоба от 5000 до 20 000 лева.

Въпреки искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия съдът е определил „домашен арест“ за него поради здравословни причини.

Разследването по делото продължава.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини