Полицията в Берлин: Камионът умишлено е насочен към коледния базар

Полицията в Берлин: Камионът умишлено е насочен към коледния базар

Заловен е предполагаемият терорист, който се вряза с „тир” в коледен базар в Берлин. Той е или от афганистански, или от  пакистански произход. В него няма документи. Полицията в момента провежда разпит.  В камионът е намерен труп на полски гражданин. По време на атентата убитият полски гражданин, вече е бил мъртъв. Вероятно машината е открадната от полска превозна фирма, която е карала желязо за Германия.

Числото на загиналите в резултат на врязването на „тир” в коледен базар в Берлин нарасна на 12 души, пише местната полиция в своя Туитър .

«Тази вечер на Брайтшайдплатц загинаха 12 души а 48 са в болница , някои със сериозни травми .» — се казва в съобщението .

Полицията в Берлин считат, че атаката с камиона на коледния базар в Берлин е умишлено извършена.  За това правоохранителите заявиха в Туитър.

Вече се говори за стройнана организация в извършения атентат. Прави впечатление ,че атаката е огледален образ на атенатата в Ница.

От снощи много хора и политици в Германия искат оставката на Меркел.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини