Футболни надежди очароват с таланта си на силен турнир в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Футболни таланти от цялата страна пристигнаха в Благоевград, за да премерят сили в традиционния футболен турнир „Пиринска бундеслига", организиран от ДЮФК „Хлапетата" с подкрепата на Община Благоевград. Надпреварата бе символично открита с изпълнения на Детско-юношески духов оркестър към ЦЛТРДБ и Денс студио „Дежа Вю". Кметът Методи Байкушев връчи купи и медали на част от победителите и ги поздрави за спортсменската игра.

Тази година в турнира участват 96 отбора от различни градове на страната, сред които  София, Велико Търново, Кюстендил, Гоце Делчев, Пловдив, Враца, Перник, Сандански, Разлог, Банско и др. Турнирът се провежда в два етапа. За деца, родени в периода 2014 г. - 2017 г. и за деца, родени 2015 г. - 2016 година. Победителите във втория етап ще бъдат наградени на 29 април (понеделник) от 13.00 ч. на стадион „Христо Ботев", когато ще бъде закрит турнирът. 

„Скъпи деца, страхотни сте! Продължавайте в същия дух! Уважаеми родители, заразявайте децата си със здравословна амбиция. Фактът, че играят в отбори означава, че те вече са успели. В бъдеще някои от тях ще станат успешни футболисти, други не толкова, но най-важното е да се научат на феърплей, да се научат на трудолюбие, да се научат да помагат на своите съотборници. Ако успеете да ги научите на тези неща, вече сте ги превърнали в шампиони", каза кметът Методи Байкушев.

В церемонията по награждаване участие взеха още Радослав Тасков – председател на Общински съвет Благоевград, Георги Иванов – основател на ДЮФК „Хлапетата", Радослав Митревски – директор ДЮШ "Пирин", футболисти от „Пирин".

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини