Емоции и наслада с дебютната поетична книга на Мария Калайджийска

Снимка: Личен архив
Снимка: Личен архив
Вълнуваща поетична вечер подари на десетките си почитатели младата поетеса Мария Калайджийска. Тя представи вчера дебютната си книга със стихове „Душевни сезони“ в зала „Изкуство“ на Регионална библиотека „Димитър Талев“-Благоевград. Творецът прочете някои от най-добрите си рими и достави наслада на любителите на поезията и литературата със своя талант.
 
Защото творбите й са написани с много откровение, емоции и чувства, те разкриват как човек преминава през радостни и тъжни моменти, през мигове на надежда и песимизъм. Много ясни са посланията в стиховете - за мечтите няма граници, човек може да падне, но винаги в него има сили да се изправи, но когато е паднал, той може да се огледа в себе си, в душата си, за да се намери и да се смири.
 
„Най-важното за мен бе, че хората наистина почувстваха това, което искам да им кажа със своите стихотворения. Беше много емоционално преживяване за всички. Стиховете ми са силни и впечатляващи, защото са пронизани от силната вяра в доброто, в любовта, в съпричастността“, сподели Мария Калайджийска. В част от стихотворенията си тя е превъплътила своите лични изповеди и молитви, своето светоусещане и душа, сърце и поглед към живота.
 
Младата поетеса раздаде куп автографи на своите почитатели, плътно до нея бяха родителите й, на които дължи много и това са хората, които винаги са я подкрепяли да изкачва нагоре и успешно стълбата на живота.
 
В.и.д. директор на Регионална библиотека „Димитър Талев“ - Емилия Малешевска, подари на младата дама красиви цветя и й връчи благодарствено писмо с пожеланието много скоро да сътвори нова стихосбирка, с която отново да очарова любителите на поезията.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини