Село Бабяк помни! Построиха чешма в памет на медиците Емил, Муса и Ава Вакльови

Село Бабяк помни! Построиха чешма в памет на медиците Емил, Муса и Ава Вакльови

И в село Бабяк помнят и почитат. По инициатива на местните хора бе построена чешма в знак на признателност и в памет на тримата медици, които през 2020 година бяха покосени от коварния COVID 19. Вирусът отне живота на д-р Муса Вакльов, на съпругата му – медицинската сестра Ава Вакльова, и на техния син - д-р Емил Вакльов.

„Те завинаги ще останат в сърцата на хората от цялата община Белица, на които помагаха с цялата си душа като медици. Муса и Емил бяха лични лекари на нашите жители. Община Белица помогна с финанси за изграждането на чешмата, а местните хора – с доброволен труд. Аз пък построих беседката, за да може тук хората да пийнат вода и да си отдъхнат“, заяви днес кметът на село Бабяк - Шемедин Бъсков.

Чешмата е направена до гробищния парк, намира се край главния път за съседното село Черешово.

Чешма бе направена преди три години и в село Краище в памет на тримата медици. В същото населено място в края на 2020 година беше открита и улица „Д-р Емил, Д-р Муса и Ава Вакльови”, която носи имената на тримата родственици.

Хората в община Белица продължават да скърбят от огромната загуба на двамата лекари и на медицинската сестра, които бяха изключителни хора и медици и посветиха живота си да помагат на другите.  

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини