Децата на ФК Калабак надделяха над Вихрен - Сандански във футболно шоу с 3:2

Отборът на победителите
Отборът на победителите

Страхотно дерби на своя стадион изиграха днес децата на Футболен клуб "Калабак" от петричкото село Саумилово, родени 2011 и 2012 година, и връстниците им от "Вихрен"-Сандански. Имаше всичко за адреналина на феновете - технични отигравания, емоции, феърплей, много голове и най-важното за местните хора - победа за домакините. Югозападното футболно дерби завърши при резултат 3:2 за юношите на ФК "Калабак", но мачът от Областната футболна група бе много оспорван и премина на един дъх и за футболистите, и за зрителите. 

"Нашите момчета трябва да с високо вдигнати глави след тази победа. Все пак на отбора на "Вихрен" - Сандански се помага сериозно с финансиране. Ние наскоро получихме първата финансова подкрепа от Община Петрич в размер на 1500 лева. А школата ни е създадена преди повече от година - в началото на март 2023 г. Защото само така можем да развиваме таланта на тези деца. В началото бяха 30 тези, които тренират тук, а сега вече са над 60 от цялата община. На правилния път сме, развиваме се с бързи темпове и вече берем плодовете от това", заяви кметът на село Самуилово - Кирил Стоянов.

Целта на детско-юношеската школа на ФК "Калабак" е да се даде шанс на децата от община Петрич да тренират най-вдъхновяващия спорт в населеното място. Има още две формации, които са част от школата - родените през 2015 и 2016 г. и родените през 2017 и 2018 г. Те имат за свой наставник един от най-добрите треньори по футбол - Младен Малечканов. Тук малките футболисти спортуват на една от най-качествените бази за подготовка в целия регион. Тя разполага с отличен терен, притежава модерни съблекални. Стадионът се поддържа в отлично състояние и често се ползва за подготовка и от елитни родни отбори. За развитието на таланта на децата се ползва опитът на столични елитни клубове.
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини