Вятър и валежи по крайбрежието и южните райони днес

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Жълт код за обилни валежи в крайбрежните райони на изток и в някои южни райони обявяват за днес метеоролозите. В допълнение, по цялото черноморско крайбрежие ще е в сила жълт код за силен вятър. По-слаби дъждове се очакват в западните, централните и югозападните райони. Валежи няма да има само в Северозапада, сочи прогнозата на НИМХ.

Над западната половина облачността ще се разкъса и намалее, през деня до предимно слънчево. След обяд от запад отново ще се увеличи и на места главно в планинските райони там ще превали дъжд.

Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в котловините на Югозападна България до 0°. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°. В София минималната ще е около 2°, максималната - около 14°.

Над планините облачността ще е значителна. На много места ще има валежи от дъжд, над 1700 m - от сняг; главно в Родопите, Странджа и Сакар количествата ще са значителни. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, който по билата до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 4°, на 2000 m - около 0°.

По Черноморието времето ще е облачно и дъждовно, на места със значителни количества. Ще духа умерен североизточен вятър, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат 12°-13°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнeнието на морето ще е 2-3 бала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини