Даниел Митов не иска да е министър на външните работи

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук

Даниел Митов се отказа от кандидатурата си за министър на външните работи. Това обяви самият той днес.

"Не искам да се превръщам в ябълката на раздора. Смятам, че България трябва да е с пронатовска позиция, каквато имам и аз самият. Разочарован съм от позицията на ПП-ДБ, които застанаха зад президента. Мога сега да успокоя Радев: Господин президент, с Вас са! Сега отговорността за МВнР е на държавния глава, той ще носи отговорност за министъра", заяви Митов, цитиран от NOVA.

Коментарът му е по повод поисканите от служебния премиер Димитър Главчев рокади в състава на МС. Министър-председателят настоя Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов, а в минисерското кресло в земеделското ведомство да седне Георги Тахов на мястото на Кирил Вътев.

Митов направи изказване и във връзка със скандала и арестите в Агенция "Митници". Заместник-председателят на ГЕРБ каза, че два пъти лично е уволнявал от МВнР брата на Стефан Димитров - един от обвинените и задържани за контрабанда.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини